Matsäljaren Anna-Lena Bengtsson har berättat för oss om sig själv och hur det är att vara anställd på Hemköp i Skillingaryd.
År 1976–1977 började Anna-Lena arbeta på Torgcenter som då låg vid nuvarande Systembolaget i Skillingaryd. Hon började som varuplockare en kväll i veckan då hon hade småbarn hemma. År 1980 började hon arbeta på Samuelsons som sedan bytte lokal år 1999 för att sedan börja arbeta på Hemköp 2004 och där arbetar hon än idag med lång erfarenhet av branschen som matsäljare. Egentligen är det samma butik men det har skett namnbyten.
Anna-Lena har inte bara arbetat som matsäljare utan hon har även arbetat på fabrik tidigare och som hemvårdarinna/hemsyster.
– Det bästa att arbeta som matsäljare som vi kallar oss, är kontakten med kunderna. Frukt- och gröntavdelningen som jag själv ansvarar för och de trevliga arbetskamrater med bra samarbete oss emellan, säger Anna-Lena.
Förutom att hon har arbetat i affär så är hon även förtjust i husmanskost vilket passar bra om man arbetar som matsäljare.
– Jag gillar nog all sorts mat, men främst husmanskost som till exempel kålpudding är riktigt gott, med mycket sallad till. Jag är allätare men äter ofta mycket frukt och grönt, säger Anna-Lena.
Anna-Lena arbetar inte bara i frukt och grönt- avdelningen på Hemköp utan har även hand om personalens scheman.
– Det är ett väldigt varierande arbete här och det gör det också väldigt roligt när man får testa på lite olika saker. Jag trivs jättebra på jobbet och har aldrig känt att jag inte orkar gå till jobbet på morgonen, säger Anna-Lena.