Under de senaste dagarna har det blivit nya trender när det gäller semlor i Sverige.
En form är semla i form av en wrap – alltså inrullad – vilket gör att man kan äta semlan ståendes och gåendes. Den lanserades i Skillingaryd i går när det var öppet hus i församlingshemmet.
Förutom den nya semlan bjöds det även på traditionella kakor ett musikprogram med Lars Siggelin.
Det var kyrkans fixare Linus Persson som via olika medier hade hört talas om den nya semlan.
– Läste ett recept men det var lite oklart så jag ringde till Café Skafferiet i Barnarp som gav mig lite råd. Man skulle helt enkelt göra en vetedeg, kavla ut tunt, tunt i tallriksstora bitar, grädda i ugn. Efter gräddningen var det bara att lägga i mandelmassa och grädde, rulla ihop det hela och sedan lägga in i smörgåspapper, säger Linus.
Nu är jag besviken på mig själv på ett sätt. Missade Linus wrap. Hoppas han kan komma igen vid någon sopplunch på onsdagar med bakverket. O andra sidan är jag glad för att jag fick ändan ur vagnen för en rejäl skidtur på golfbanan. Uppmaning nu till alla semleälskare en skidtur eller en promenad för att ska bort kaloriintaget. Detta gäller ”kakmonstret” också.