Eleonor Engdahl har arbetat med matlagning i olika former i hela sitt liv. I dag arbetar hon på Teds Smörgåsbutik i Skillingaryd tillsammans med bland andra sonen och ägaren Ted Engdahl.
Eleonors matintresse har alltid funnits där och en orsak kan vara att det finns flera kockar i släkten.
– Det har helt enkelt fallit sig så att jag tyckt det varit intressant att laga mat, berättar Eleonor. Matintresset har gjort att hon arbetat inom restaurangbranschen sedan hon först började arbeta, med några turer som reseledare, och matintresset har inte svalnat.
Eleonor startade sitt eget gautkök i Jönköping under 1996 vilket hon drev i tio år. Där arbetade även sonen Ted Engdahl samt dottern Malin Lembke. Därefter flyttade hon till Skillingaryd där hon bland annat arbetade extra på Götaströms Värdshus.
Under sommaren 2008 startade Ted sin Teds Smörgåsbutik i Skillingaryd och Eleonor började hjälpa till direkt tillsammans med dottern Malin. I november 2008 började Eleonor arbeta heltid i butiken.
– Ted fick så mycket att göra så han behövde hjälp av både mig och Malin. Eftersom vi trivs bra både med varandra och arbetet har jag varit här några år nu.
Det Eleonor tycker är något av de bästa med arbetet hos Teds är att hon får arbeta med familjen.
– Man arbetar för varandra på ett annat sätt än man gör om man inte är familj. Det i kombination med att få träffa mycket människor och arbeta med mat gör detta till mitt favoritarbete. Även att få skapa är roligt, att komponera nya röror och skapa vackra och goda smörgåstårtor eller andra specialbeställningar där man får tänka till lite.
.
Alltid lika glad , positiv och tillmötesgående.