Gymnasiechef Per-Erik Lorentzon vill se fler världskonferenser på Fenix i framtiden.
Det berättade han under avslutningsceremonin. De olika deltagande ländernas delegationer uttryckte alla förhoppningar om liknande framtida arrangemang och nytillträdde gymnasiechefen Lorentzon lovade på stående fot att man ska göra ett nytt försök.Det beskedet vållade förstås jubel i multihallen.
– Framför allt jag förvånad över att vi kunde klara en koncerns med 400 deltagare med så kort varsel, tillade han.
Det hade förstås inte gått utan en viss person. Många ska hyllas men framför allt läraren Raymond Pettersson. Konferensen är hans skötebarn och hans entusiasm har uppenbarligen smittat av sig.
– Det här var din idé och du genomförde den, sammanfattade hans kollega Monika Hallberg och överlämnade blommor.
Raymond Pettersson underströk att alla kan bidra till att förändra världen. Han berättade själv om hur i sin ungdom försökte bekämpa apartheid genom att bojkotta Shell som samarbetade med den gamla regimen i Sydafrika och Nestlé som bidrog till att förgifta bröstmjölk. Det kan ju tyckas som meningslöst att en liten grupp försöker göra något sådant.
– Men så är det inte, även enskilt initiativ eller ett litet antal människor kan gemensamt förändra världen. Se på Rosa Parks i USAs sydstater som tröttande på att bussarna var segregerade och sådde fröet till den amerikanska medborgarrättsrörelsen.
Vid avslutningsceremonin medverkade Cornelia Gustavsson med sång och Kristoffer Torp med klassisk musik på strålande sätt . Dessutom bidrog de bejublade dansarna från Kenya, såvål discodansgolvets som scenens danskungar, till att knyta samman konferensens inledning med avslutningen med ännu ett bejublat framträdande.