Voteringssiffrorna för ett ja till konstgräs var tydliga: 28-12 och en ledamot som avstod. Dessutom kan man tycka att konstgräsfrågan var en småsak. Den handlar ju bara om ett anslag från kommunen på 1,5 miljoner, en bagatell när man rör sig med hundratals miljoner kronor.
Men ibland kan ”små” frågor få stor principiell betydelse. Inläggen blev därför många:
Å ena sidan pekade ja-sidan som bestod av socialdemokrater, folkpartister och kristdemokrater på den insats som fotbollen gör i kommunen för ungdomen med sina 800 utövare, huvudsakligen ungdomar. Dessutom finns det konstgräsplaner i andra kommuner i grannskapet. Den här linjen företräddes framför allt av Stefan Ottosson (KD) och Thore Ohlsson (FP) som båda drivit konstgräsfrågan.
– Vi kommer att lösa det här på samma sätt som vi löste ishallsfrågan på 70-talet och konstisfrågan på 80-talet, med ideella insatser, framhöll Thore Ohlsson.
Å andra sidan menade en allians av moderater och vänsterpartister att det är risk för att driften av konstgräsplanen kommer att urholka kultur- och fritidsnämndens budget de kommande åren och att den dessutom bara kommer seniorspelarna till nytta.
– Jag håller med Alice Åström att konstgräs är till för seniorlagen. Vi får heller aldrig ta beslut utan driftmedel. Det finns 800 fotbollspelare, men 2 200 golfspelare i kommunen ber inte om pengar, vi sköter oss själva, framhöll Mats Oskarsson (M).
Jan Gustavsson (S) avstod från att rösta. Christian Glöckner (SD) röstade ja i motsats till partikamraten Jan-Olof Svedberg som röstade nej.