Björn Fejde från SPF i Vaggeryd debatterar.
Om kostutredningen i Vaggeryds kommun
Vid genomläsningen av utredningen har jag fäst mig vid två saker. Barn och pensionärer skall ha olika matsedlar. Självklart, samt kostnadsskillnaden. Snittkostnaden för råvarorna till skollunchen beräknas till 8.12 kr .dito på äldreboendena till 6.55 kr. Varför?
Att den nuvarande ordningen med tillagning av kyld mat i centralköket förordas är föga förvånande.Ekonomin talar. Vi pensionärer som önskat tillagning på plats får ett förslag som är cirka 4miljoner/år dyrare än i dag. Att byta 25 mottagningskök till tillagningskök kostar givetvis.
Vi har snarare undrat om det finns personal längre som kan laga maten?
Själv tycker jag att det är viktigt med sällskap när man äter. Då det saknas är det desto viktigare att maten är god.
Björn Fejde SPF
Har man överhuvud taget tittat på miljövinsterna i denna utredning?
Det verkar ju onekligen som att de något dyrare alternativen skulle leda till mindre transporter och således mindre mijöpåverkan.
Är inte det minst lika viktigt som att bl. a. skolbarnen får en smakligt tillagad lunch på plats i skolköket?
Vad är väl 1,8 miljoner i sådana här sammanhang?
Kan man lägga så många fler miljoner på ”annat trams” i kommunen, så är väl 1,8 miljoner ingenting i jämförelse?!