”Bygg ställplats för husbilar på Slätten”

Gunilla Otterberg (M)  lämnar ett nytt inlägg i debatten om utvecklingen av centrum i Skillingaryd.

– Bygg en ställplats för husbilar på kommunens mark i norra delen av Slätten, föreslår hon. Hon pekar på husbilarna snabbt blir allt fler i vårt land och att det centralt i Skillingaryd erbjuds en näsan perfekt plats där dessa stora fordon utan problem kan parkeras.

– Om vi anlägger en sådan ställplats på Slätten får vi nära till centrum i Skillingaryd, nära till turistbyrån, nära till Miliseum och nära till en rad butiker.  En ställplats skulle dessutom inte kräva några stora investeringar, bortsett från elladdstolpar och möjlighet att tömma husbilens tankar.

(M) vill också verka för att den nya väg som ska byggas från Klevshult ska förlängas med en  gång- och cykelvägsförbindelse med Skillingaryd.

– Det är en satsning som det är värd att kosta på några miljoner, anser Allan Ragnarsson.

Andra profilfrågor är att skapa bättre förutsättningar för invandrare att lära svenska samt att kultur- och fritid ska prioritera föreningslivet.

– Sedan är det ju uppenbart att det måste fram nytt folk som förhandlar om  skjutfältet, som det nu är kan vi stånga oss blodiga, säger Allan Ragnarsson.

– Problemet är inte de som jobbar på skjutfältet utan  de som utreder och fastställer bullergränser , det kan inte skjuta på sina restriktioner trots att det idag inte finns något som helst  bullproblem på skjutfältet.

Kåre Boberg
Skrivet av Kåre Boberg
9 kommentarer
 1. Henrik Persson skriver:

  ”Ställplats för husbilar” – nu börjar det urarta riktigt med de kommunala M-förslagen! ”Inga stora investeringar”… Minst en miljon! Lägg pengar på vård, omsorg och skola istället! Det är där våra skattepengar behövs bäst! (inte till rika pensionärer som åker husbil…)

 2. Linus skriver:

  Ja man kan undra hur stor kunskap våra politiker har om våran kommun. För någon vecka sedan var det en från KD som ville att privata aktörer skulle kunna köra ut mat till äldre. Något som Järnvägshotellet och Saturnus har gjort i 20 år. Nu vill moderaten Gunilla Otterberg har ställplatser för husbilar på Slätten och det har i många år funnits campingplatser där med el, men kanske lite dålig marknadsföring från militären. Kanske något för Hemköp att ta över.

 3. slaes skriver:

  nej Linus ta inte hit en massa turister för då kan våra köpmän tjäna lite pengar och kommunen. Jag tror nog att vård, och skola, och våra gamla får sin del ändå..

 4. Gunilla Otterberg skriver:

  Att ha en ställplats för husbilar i kommunen är att satsa på turism. Visst vore det bra om alla dessa ”rika” pensionärer väljer att gynna centrumhandeln här. Turism drar in pengar till kommunen som sedan kan satsas på skola, vård och omsorg.

 5. Stefan skriver:

  Att turismen drar in pengar till kommunen är ju ett bra tänk. Men efter att ha varit bosatt i denna kommun i x antal år, så undrar jag vad Vaggeryds kommun har gjort för att profilera sig som ett turistvänligt samhälle. Men man ska också ha klart för sig en sak, för att få ett turistvänligt samhälle att fungera, krävs det engagemang från diverse aktörer och intressenter, tillgång till funktionella vandrarhem,samt alternativa upplevelseverksamheter för alla människor är kanske inte intresserade av vandringsleder, golf, trav eller diverse historik av allehanda ting. Turisten skall känna att det är värt priset att svänga av från E4:an. När det pratas om turism, titta då med en turistögon – inte med era egna.

 6. Henrik Persson skriver:

  Vi ska göra ett litet räkneexempel Gunilla:
  Skateboardparken(asfalt & betong) kostade 750000 kr utan någon el och avlopp, därför gissar jag att denna investering kostar minst 2 miljoner. (plus underhåll…)
  Vad ger då ”ställplatsen” för intäkter?
  10 husbilar/vecka (högt räknat) x 52 veckor (mycket högt räknat, jag brukar inte se husbilar på vintern)=520 st
  Säg att de handlar för 500 kr x 520 st = 260000 kr i ökad omsättning för handlarna (vilket är bra)
  Handlaren tar 5 % i vinst = 260 000 x 5% = 13000 kr (det tycker jag också är rimligt)
  260000 i ökad omsättning… vad kan det ge i ökning av anställda i kommunen? 1/2 person högt räknat.
  Vad jag vet är enda sättet för kommunen att få in skattepengar kommunalskatten när det gäller handel.
  1/2 person som tjänar kanske 250000 kr/år som handelsanställd = 0.5 x 250000 x 32% i kommunalskatt = 40000 kr/år till kommunen. (det är vad vi skattebetalare får per år tillbaks på investerade två miljoner)
  2 miljoner delat med 40000 kr/år = 50 år innan Moderaternas investering är betald!!! Jag vet inte den företagare som skulle satsa de pengarna på en så dålig investering… Ska då kommunen satsa de pengarna på ”rika pensionärer i husbil”? Nej och jag kan inte förstå en person som röstar på Moderaterna i Vaggeryds kommun när man har så dålig ekonomisk kännedom i partiet. Ni har tidigare gett företagare (läs Båramo området) gynnsamma villkor med skattepengar, det får vara nog nu! Använd våra pengar till vård, omsorg och skola istället (eller kom med mer genomtänkta förslag)! Trevlig Helg! :)

 7. Henrik Hagström skriver:

  Husbilsturister spenderar ca 500 kr per dag där dom vistas. det är bränsle, restaurangbesök, lokala matbutiken och inträde till diverse sevärdheter.

  Husbilsturister har den längsta säsongen av alla turister. och säsongen är mitten av mars till slutet av november. 7,5 månader. Sen är det ett fåtal som kör året runt.

  Husbilsturister ökar just nu explosionsartat. Så var med eller missa tåget.

  En ställplats behöver inte kosta många kronor, en enkel grusparkering med skyllt husbilsparkering, är vad som behövs. Det behövs ingen service. Men sophantering, dricksvatten och avloppsbrunn är uppskattat. Men inte något krav.

  Gävle har förstått. http://www2.sandviken.se/sv/boende/a723979/stallplats-holmkanalen-culinariparkeringen/detaljer

 8. Gunilla Otterberg skriver:

  Tack Henrik Hagström för ditt inlägg. En ställplats behöver inte kosta så mycket. Är det en grusplan som kommunen upplåter så är kostnaden skyltning och att finnas med i ställplatskatalog och på ställplatslistor på turistbyråer.
  Om man sedan vill utöka servicen så innebär det en avgift för husbilsekipaget.
  Jag säger som Henrik H. Husbilsturister ökar explosionsartat.
  Till Henrik Persson. De summor du pratar om har aldrig varit aktuella. Att jämföra en ställplats med skatebordsramper var ju ett nytt grepp. Men tack för uträkningen du gjort. Kanske kan du göra en lika fin uppställning om det rör sig om en grusplan utan el eller annan service?

 9. Stina skriver:

  Tack Gunnilla O och Henrik H. Äntligen finns det några som förstår grejen med ställplatser. De ska helst vara centralt placerade, nära tågförbindelser till närmaste större stad (Jönköping) och nära till affärer, restauranger osv. Husbilsägarna kräver ingenting men är tacksamma för extra servicen. Vi som åker mycket i utlandet är så glada och tacksamma för de städer – orter som har fattat detta. Vi betalar gladeligen en slant för att få övernatta på det sättet.

Posta en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Relaterade nyheter

Nu byter vi till nya sidor

10:11 | Framåt lunchtid måndag räknar vi med att göra en flytt till våra nya tidning som framför allt är mobilanpassad…. Läs mer

(S) vill ha avfallssamverkan

10:27 | Räkna med politisk strid ända upp i kommunfullmäktige om den framtida avfallshanteringen. – Vi är för samverkan med… Läs mer

Planerar för ny station i Värnamo

08:54 | Om den nya höghastighetsbanan Europabanan kommer passera Värnamo så är det inte säkert att det blir någon station… Läs mer

Mordmisstänkta är släppta

18:47 | De två män som varit anhållna och misstänkta för brottet mord/dråp i Kärda har släppts av jouråklagaren. Beslutet om att… Läs mer

TV: Årets företagare hyllades

15:21 | I samband med Waggerydsdagen hyllades ägarna till Styrkonstruktion Småland AB i Vaggeryd.

Tony vann på Bäckalyckan

14:06 | Det har varit tipspromenad med IOGT-NTO på Bäckalyckan i Vaggeryd.

TV: Utställning med miniatyrhästar

11:55 | I går lördag var det premiär med en riksutställning för Svenska Miniatyrhästföreningen och platsen var hos Vaggeryd-Skillingaryds Ridklubb… Läs mer

Isa vann slaget om publiken

10:41 | Linda Bengtzing utsågs till det stora affischnamnet inför Waggerydsdagen 2015. Men det var inte hon som vann slaget… Läs mer

Mordmisstänkta är 20 och 40 år

09:17 | De två män som är anhållna misstänkta för gårdagens mord i Kärda är födda på 1970-talet och 1990-talet… Läs mer

Firade 40 år sedan skolan slutade

07:03 | 59:orna i Skillingaryd har haft sin tredje skolträff och ett 30-tal av eleverna var på plats.

Brobygget över Hjortsjön inleds…

00:52 | Om man ska tro en skylt som en av våra läsare skickat är det dags att bygga bron över… Läs mer

Lisbeth utsågs till årets Vaggerydsprofil

22:51 | Lisbeth Carlsson utsågs till årets Vaggerydsprofil av  Vänskapsklubben i Vaggeryd.

Västkust mellan Morups Tånge och Stensjöstrand i Halland

21:52 | Vår natur-och kulturkrönikör Dan Damberg har besökt Västkusten.

TV: Linda – dragplåster på Waggerydsdagen

19:30 | Schlagersångerksan Linda Bengtzing var det stora dragplåstret vid Waggerydsdagen i dag. En tusenhövdad publik hade samlats Framme för… Läs mer

Många nyheter i helgen

11:51 | Den här helgen kommer vi bland annat att berätta om skolträff för 59:or, hundträff, miniatyrhästar, Waggerydsdagen plus berätta… Läs mer

50-årig man mördad i Kärda

11:38 | En man i 50-årsåldern är påträffad död i Kärda strax väster om Värnamo. Förundersökning om mord eller dråp är… Läs mer

Välkommen EVI Industries

06:03 | I dag får vi säga välkommen till vårt sjunde industriföretag som fast annonsör i vår tidning. Det är… Läs mer

Räddningstjänsten på utryckning

19:07 | Räddningstjänsten i Skillingaryd är på väg till Hotell Småland i Klevshult för ett automatiskt brandlarm. Dessbättre var det… Läs mer

40 år sedan första Waggerydsdagen

17:13 | I bland händer det att goda ideér kläcks i nödens stund. Som Waggerydsdagen som i år fyller 40… Läs mer

Fortfarande många viltolyckor i länet

16:13 | Under  veckorna 31–34 inträffade det i Jönköpings län  cirka 210 viltolyckor där eftersöksjägare från Nationella Viltolycksrådet, NVR, fått… Läs mer

Många kom till opinionsmöte

15:23 | Så mycket nytt framkom inte vid opinionsmötet i Klevshult. Men uppslutningen visar  att landsbygdsupproret för att rädda landsbygdsskolorna… Läs mer

(C)-motstånd mot Fåglabäcksatsning

13:25 | Tanken på en kommunal satsning på att uppföra sju småhus på Fåglabäcksområdet för att få fart på byggandet… Läs mer

Miljö- och bygg beviljade bygglov

12:47 | Vid augustisammanträdet har miljö- och byggnämnden tagit beslut i ett antal byggärenden.

Bedrägeriförsök i miljonklassen

09:27 | Köparen av ett företag i Vaggeryds kommun är anmäld för försök till grovt bedrägeri i miljonklassen.

Kyrkligt bidrag till Tofteryds kyrka

09:18 | Som vi tidigare berättat kommer Tofteryds kyrka att få ett nytt värmesystem. Nu är det klart att Skillingaryds… Läs mer

Det händer i helgen

09:15 | Den här helgen är det en rad aktiviteter som Waggerydsdagen, internationell fest, utställning av miniatyrhästar och allsång. Kika… Läs mer

Skickades hem från akuten med hjärnblödning

08:52 | En ung kvinna skickades hem från sjukhuset i Värnamo med medicin mot kramper. Men sjukhusets läkare hade missbedömt… Läs mer

Ledigt jobb som säljare

20:57 | Nevotex i Nässjö söker via Codeq säljare till möbelbranschen. Läs mer på vår jobbsida.

Lena Landin vann med sina lommar

20:00 | Skillingaryds Fotoklubb har i kväll presenterat årets tredje tävling i färgdia.

Fem lediga tjänster hos IKV Tools

18:33 | IKV Tools i Forsheda har inte mindre än fem lediga tjänster. Läs mer på vår jobbsida.