Många har fråga efter den och nu är den här:
En guide över det moderna Skillingaryd med presentation av affärer och näringsställen kryddad med flera doser lokalhistoria.
Det är en arbetsgrupp inom PRO i Skillingaryd som via den fyrsidiga broschyren ”Från rondell till rondell ” har tagit detta initiativ för att sprida kunskap om orten. Den vänder sig inte enbart till turister som vill veta vad vad orten har att erbjuda i restaurangväg; den här fyrsidiga guiden kan alla ha glädje av vid en liten stadsvandring. På kuppen får man nämligen en kort genomgång av butikernas och byggnaderna historia. Som en av flera bonuspunkter får vi till exempel veta vad Jonssons Konditori brukade kallas i folkmun.
– Idén kläcktes i samråd med Per Bunnstad och Östbo Historiska och sedan startade vi en studiecirkel med syftet att försöka lära oss hur det moderna Skillingaryd ser ut. Samtidigt ville vi också titta tillbaka på byggnadernas och butikernas historia och se vad som fanns där, berättade PRO-ordföranden i Skillingaryd Göran Nilsson som ingått i arbetsgruppen tillsammans Britt Nyréus, Monica Andersson, Bosse Holst, Lasse Ryman, Rune Alm, Karl-Olof Nilsson och Per-Olof Palm.
Gruppens kartläggning ska ses som en turistbroschyr med klart mervärde. Den kommer att delas ut i butikerna men också på andra strategiska platser som biblioteket, Miliseum, turistbyrån med mera.
Den kommer så småningom att uppdateras som det levande dokument broschyren är tänkt att vara. Göran Nilsson räknar också med att den i framtiden ska finnas tillgänglig på nätet.
Göran Nilsson, Monica Andersson och Anders Pettersson har ingått i arbetsgruppen bakom turistbroschyren.