Ted Engdahl äger Teds i Skillingaryd och berättar att han vill arbeta inom branschen resten av sitt liv.
– Jag tycker om mat och möten med människor, roligaste människorna är de med samma mat och dryck intresse. Jag kommer alltid att jobba med detta. När jag var liten fick jag alltid bra och god husmanskost av farmor. Det kunde stå tio olika sorters grytor på vedspisen hos farmor, hon plockade alla möjliga konstiga svampar i skogen och hade i grytorna. Ibland åt vi kanin eller höns men vi fick aldrig veta att de kom från gården utan det hette fint att de rymt, berättar Ted.
Förutom husmanskost så tycker Ted att det är spännande att åka utomlands och testa nya recept.
– Jag kan ta med olika idéer tillbaka till Sverige efter att ha varit utomlands, till exempel var jag i Irland och tog med ett recept på en Guiness gryta, det var riktigt gott med potatismos till, säger Ted.
Ted Engdahl trivs i restaurangbranschen.