Kommunstyrelsen har fått ännu ett medborgarförslag om kosten och den mat som tillagas i kommunens kök.Förslaget är lämnat av en privatperson och handlar inte så mycket om tillagningsmetoden utan om upphandling av livsmedel och råvaror.
Till förslaget bifogas ett antal tips och länkar till både information, lagrum och goda exempel samt ytterligare motiveringar.
”Jag vill härmed lämna in mitt medborgarförslag om att kommunen framöver enbart ska upphandla livsmedel som uppfyller miljöstyrningsrådets baskrav. Jag hoppas att kommunen tar detta på allvar och tillsätter en arbetsgrupp för att se över sin kostpolicy”.
Förslagsställaren anser att det ska gälla alla kommunens restauranger och storkök, oavsett om det är skolor, äldrevård eller något annat.
”Våra skattepengar ska inte gå till att köpa in mat som producerats på ett sätt som medför risk för allas hälsa samt går tvärs emot de regler som svenska politiker kräver av svenska lantbrukare. Vill ni även bidra till en renare Östersjön bör ni höja kraven till spjutspets så att mängden gödsel regleras.”
Jättebra att kommunens invånare engagerar sig i detta!