Om den goda utvecklingen fortsätter är projektet 200 i praktiken snart uppe i sin målsättning, 200 i praktiken. Men blir det någon fortsättning nästa år?
Det var inte självklart att projektet skulle fortsätta över 2014. Men så blev till slut fallet.
Nu står planeringen för 2015 för dörren och ännu är inget klart. Frågan är dock om man kan stoppa en satsning som bevisligen varit så lyckosam?
– Jag fortsätter gärna. Men fortsatt satsning på 200 i praktiken kostar runt en miljon och vi saknar i dagsläget 400 000 kronor till finansieringen, säger projektkoordinatorn Göran Skoghäll.
Han berättar att det är endast Arbetsförmedlingen som ställt sig tveksam. Övriga finansiärer har sagt ja.
– Klartecken har vi fått från kommunen som skjuter till 250 000, från samordningsförbundet som bidrar med 300 000 och från Swedbank.
Återstår att se om kalla fakta biter på dem som tvekar.
– Räknat från februari 2013 har sammanlagt180 personer deltagit, säger Skoghäll.
– Alla har inte kommit ut i någon form av projekt. Men 77 procent har haft någon form av jobb, praktik eller studier. Det är verkligen en hel del som den här vägen betalats ut i lön och som sedan har genererat skatteintäkter.
Skoghäll framhåller hur nöjd han är med med inte bara projektet som sådant, med arbetsgivarna och ungdomarnas positiva inställning.
Den delen av redovisningen stöder har på en uppföljning i form av intervjuer med främst ungdomar men också arbetsgivare som stöttat projektet.
Han lyfter särskilt fram Thomas Bjurek på Hemköp i Skillingaryd och Ann Gustavsson på Rasta.
– Praktik på de här två arbetsplatserna leder ofta till anställning, på Hemköp åtta-tio stycken, på Rasta ungefär lika många, berättar Skoghäll.
Göran Skoghäll.