Rakel har arbetat på Jonssons Konditori i Skillingaryd i drygt en månad och hon trivs redan. Rakel Mandelblom flyttade till Skillingaryd för ungefär ett år sedan.
– Jag träffade min nuvarande kille och flyttade hit från västkusten, berättar hon.
Hon började då arbeta på en av restaurangerna ett tag. Därefter började hon på Jonssons Konditori som sökte en tjänst på 80%.
– Jag har arbetat med livsmedel och är utbildad inom området. Jag har arbetat på lunchrestauranger och kaféer med både servering och matlagning.
Det har varit en del att lära sig men nu börjar Rakel känna sig hemma. Bland annat packar Jonssons mycket bröd som skickas till olika företag.
– Man har fått lära sig genom att själv prova sig fram och ibland även göra fel.
Och hon börjar även lära känna kunderna.
– Jonssons tårta är mycket populär och prinsesstårtan köps också en hel del av. Min personliga favorit måste blir Prinsesstårtan men jag tycker även att den porösa catalanen – en variant av mazarin – är en mycket god.