Då var årets svenska kräftor avsmakade. I år var det Sievert Lodén i Bredaryd som stod för leveransen och han om något vet hur det ska vara med kräftor.
Sievert har hållit på med kräftor i nästan hela sitt liv och nu som pensionär är sommaren fylld av transporter. Den här gången var det kräftor från Vallsjön och några grannsjöar i trakten av Sävsjö.
Alla förberedelser var klara men alla kräftor ville inte bli kokta. En kilade iväg över golvet men familjens hund Sam var beredd. Så alla kräftorna fick ett snabbt slut i det kokande vattnet. I med lite porter, socker, salt, dillfrön och dillkronor…
Sedan fick allt svalna några timmar.
Först på menyn stod paj och drycker på bordet var öl, vin och isländskt brennevin.
Kräftorna som nu avsmakades – två kilo för fyra personer – var exakt vad som behövdes för att göra alla nöjda. Tilltugg var ost, kex och bröd i olika sorter och smaker.
Det var lagom mycket av allt kroppen var påföljande dag redo att jobba som vanligt.