Stefan debatterar budgeten

Stefan Ottosson debatterar regeringens budget.

Vänster-regeringens budget är en kalldusch för Sverige!

Antalet arbetslösa i Sverige har minskat med 18 000 personer den senaste månaden. 101 000 fler personer har ett jobb att gå till idag jämfört med för ett år sedan. Statsskulden är bland de lägsta i Europa. Med andra ord har ”patienten Sverige” repat sig riktigt bra efter finanskrisen 2009.

Vad gör då den nya S-ledda vänsterregeringen? Jo, man släpar tillbaka patienten in i operationsrummet och börjar skära och karva på sår som redan börjat läka. Istället för fortsatt framgångsrik rehabträning på egna ben trycks patienten ned i rullstolen och blir tvångskörd vänsterut på en lerig stig som leder till fördärvet.

Ett konkret exempel på felbehandling: Vänster-regeringens budget gör att det blir 41 000 kronor dyrare per år att ha en ungdom under 26 år anställd. Inte nog med det. Det blir 22 000 kronor dyrare per år att ha en person på 65 år eller äldre anställd. För det företag jag jobbar på innebär det ökade kostnader med 1,1 miljoner kronor om året. Vem skall betala det? Kunderna gör det inte. Återstår att minska antalet anställda med tre personer. Samma lär hända på fler företag runt om i landet. En kalldusch för Sverige!

Ytterligare ett konkret exempel på felbehandling: RUT-avdraget som hjälpt till att skapa 10 000 nya vita jobb skall halveras. Vänsterregeringen menar att det bara är höginkomsttagare som utnyttjar RUT. Sanningen är att två tredjedelar är ”vanliga” medelinkomsttagare. Du har troligen själv vanliga grannar och bekanta som använder RUT. Vad skall hända med dessa 10 000 jobb. Återgång till svartjobb eller uppsägning på grund av arbetsbrist? Båda alternativen är dåliga och en kalldusch för Sverige!

Ett tredje konkret exempel på felbehandling: Det arbetet som utförs av hjälporganisationer och föreningar runt om i Sverige är ovärderligt. För kunna hjälpa fler medmänniskor både på hemmaplan och ute i världen införde Alliansregeringen avdragsrätt för gåvor. Samma system finns också i de flesta andra EU-länder. Tack vare detta har gåvor till dessa organisationer ökat med 1,3 miljarder. När gåvoavdraget tas bort kommer färre människor att bli hjälpta. En kalldusch för de behövande och för Sverige!

Sverige behöver inga kalla vänstervindar och kallduschar!
Sverige behöver en Alliansregering!

Stefan Ottosson
Kristdemokraterna, Vaggeryds kommun

15 kommentarer
 1. Normalinkomsttageren skriver:

  Tack för retoriken från den yttersta högern…
  Ett exempel på skillnaden på yttersta högern som representeras av KD:s Stefan Ottosson och normalinkomstagaren:
  Vem mer än en höginkomsttagare av Stefans kaliber kan kan ens tänka tanken på att använda ett RUT-avdrag fullt ut? Skattereduktion för rot- och rutarbeten medges med halva arbetskostnaden men sammanlagt högst 50 000 kronor per person och år. Det innebär i Stefans hushåll 100.000kr i avdrag istället för 50.000kr. Nuvarande RUT-regler innebär att normalinkomsttagaren ska betala skattesubventioner till höginkomstagerens lyxliv i forma av inköpta hushållsnära tjänster. Ett halverat RUT-avdrag innebär för de 2/3 som är normalinkomsttagaren ingen skillnad. Statistiken Stefan hänvisar till säger nämligen bara ATT 2/3 av normalinkomstageren nyttjat RUT, inte med hur mycket. Hur många normalinkomsttagare kan nyttja ett RUT för mer än 50.000kr?
  Att höginkomstageren i sitt inlägg hotar med att betala svart istället är beklämmande, men tydligen något som gjorts tidigare eftersom Stefan själv skriver ”Återgång till svartjobb”.
  Det verkar som ”Kalldusch för Sverige” istället är ”Kalldusch för yttersta Högern” som bara är en lite del av Sverige

 2. Frågande skriver:

  Ja, som representant för den yttersta högern, förnekar sig inte Stefan O. Självinsikt saknas helt. Nu ska Stefan också via Vaggeryds nya Polska riksdag styra och ställa. Hujeda!!

  funderarlite hänvisar till en mycket bra länk.
  Läs, lär och begrunda!!!!!

  Normalinkomsttageren sätter tummen på det onda. Höginkomsttagarna drabbas. Stackars dom!!!!

 3. Stefan Ottosson skriver:

  Regeringen räknar med att spara 120 miljoner kronor på det ändrade RUT-avdraget. Det motsvarar ca 600 heltidsanställningar. För vår familj får det ingen påverkan. Jag tänker mer på de 600 som riskerar att förlora sina jobb.

  Intressant att ingen av er kommenterat mina andra två exempel. Jag tar det som något positivt. ;)

  PS! Jag hade inte förväntat mig applåder från ”yttersta Vänstern” men tycker det är svagt att gör anonyma inlägg med personpåhopp. Våga stå för era åsikter!

  Mvh
  Stefan Ottosson

 4. Normalinkomsttagaren skriver:

  ”Intressant att ingen av er kommenterat mina andra två exempel. Jag tar det som något positivt. ;)”
  Naturligtvis finns det positiva bitar, allt är inte svart eller vit. Tyvärr får du det att låta så i din argumentation. Därav tonen i min kommentar.

  Ungdomsarbetslöshet mm ”Vänster-regeringens budget gör att det blir 41 000 kronor dyrare per år att ha en ungdom under 26 år anställd.” -Det är ena sidan av myntet. Den sidan som arbetsgivaren tar upp, men det finns också andra sidan, att se hur man snabbt får ungdomar i arbete som kanske ger ungdomarna mer vidgade vyer om framtiden och kommande yrkesval. Du kan inte alltid ha på dej arbetgivarglasögonen.

  ”RUT-avdraget”. Det innebär att 120 mille av skattepengarna går till skattesubventioner till höginkomstagerens lyxliv i forma av inköpta hushållsnära tjänster.

  ”Det arbetet som utförs av hjälporganisationer och föreningar runt om i Sverige är ovärderligt. För kunna hjälpa fler medmänniskor både på hemmaplan och ute i världen införde Alliansregeringen avdragsrätt för gåvor.”
  -Håller helt med om att detta ska behållas.

  Stefan. Ditt sätt att skriva ett debattinlägg, argumentera politik mm görs ofta på ett sätt som inte bjuder in till samarbete eller gemensamma lösningar. Det inbjuder enbart till den typ av svar som jag skrev tidigare, dvs starta ett verbalt krig.
  Valrörelsen handlade på riksnivå mycket om retorik. Vem klarade debatten bäst i den ena eller andra tv-debatten.

  Du kommer att vara en av de ledande politikerna i vår kommun kommande mandatperiod, och jag ber dej:
  Nedlåt dej inte till denna typ av debatt, utan försök se saker från andras perspektiv, tänk dej in i dennes situation, tänk igen, och sök bärighet i besluten. Inte bara politiska kortsiktiga vinster.
  Annars är jag rädd för att denna mandatperiod kommer att domineras av retoriktävling -och då hamnar vi denna typ av retorik som du själv troligen inte vill ha.

  Anonym -tja, det är en del av retoriken.

 5. Tommy Ottosson (S) skriver:

  Man kanske skulle börja med att göra rätt för sig som svensk företagare och i sverige fifflar dessa undan ett par hundra miljarder i skatteinkomster som skulle täcka en hel del i välfärden.Bidragslinjen har ju nu varat i 8år och så kan det ju inte fortsätta och det här med Rut är ju en parodi, då de flesta av dessa företagen är låglönejobb och inte kör med justa villkor(kollektivavtal).Ska man sedan anställa en ung person ja då ska företaget av idag ha en massa bidrag och subventioner för att anställa, nej vill man ha arbetskraft så får nog företagen börja öppna plånboken och betala vidarutbildningar själva.Den här regionen är ju känd för att ha bland de lägsta lönerna i landet och det är inte med de lägsta lönerna vi i sverige ska konkurrera utan med spetskompetens,kunnande och kvalitè och det genererar en högre lön och bättre välstånd för den svenska arbetaren

 6. Stefan Ottosson skriver:

  Tack Tommy för att du vågar stå för dina åsikter! Du radar upp påståenden om ”fiffel” och ”låglönejobb utan kollektivavtal”. Jag hoppas du har belägg för dessa påståenden.

  Att Sverige skall satsa på ”spetskompetens, kunnande och kvalitè” håller jag med om men verkligheten är att de flesta jobb idag finns inom företag som konkurrerar på en global marknad med stenhårda krav och årliga prissänkningar. Då blir varje ökad kostnad i Sverige ett hinder för att anställa fler.

 7. Thomas A skriver:

  Den retorik som ”Normalinkomsttagare” ger uttryck för kan knappas vara ”medelsvenssons” åsikter, utan är en retorik som ligger lång ut på vänsterkanten.
  Det borde också ingå i demokratins spelregler att man står för det man skriver med sitt namn.
  När någon kan gömma sig bakom att vara anonym, är inte bara fegt utan också ett sätt att fara med osanningar. Detta är inte seriöst.
  Vår nya finansminister är ett lysande exempel på en oseriös retorik. Kritiken har varit massiv från i princip alla håll.
  Snacket om ”tomma lador” har varit massiv och det blev knappast bättre när den röd-gröna regeringen släppte bomben om fler skattehöjningar.
  Den nya röd-gröna regeringens nya budget är en lång lista på avgiftshöjningar som drabbar alla inklusive normalinkomsttagare.
  Tyvärr försöker de röd-gröna skapa en bild av Sverige som inte är sann för att bana väg för ytterligare allehanda bidragsystem och avgifter.

 8. Normalinkomsttagaren skriver:

  Det ingår i demokratins spelregler att få vara anonym:
  Tryckfrihetsförordningen
  3 kap. Om rätt till anonymitet
  1 § Författare till tryckt skrift vare ej skyldig att låta sitt namn eller sin pseudonym eller signatur utsättas å skriften. Vad nu sagts äger motsvarande tillämpning beträffande den som lämnat meddelande enligt 1 kap. 1 § tredje stycket, så ock i fråga om utgivare av tryckt skrift som ej är periodisk. Lag (1976:955).

  Tomas A. Det är bara den med makt och som inte klarar kritik som ogillar anonymitet. Du är illa ute om du anser att det inte är demokrati. Ditt naiva sätt att resonera är grunden till diktatur och censur.

  Fortfarande: 120 mille kan användas bättre an till statligt subvention av städhjälp till överklassen. Är detta vänsterpolitik? Tja… Det var isf det som Svenska folket röstade fram.

 9. Mats Oskarsson skriver:

  Vi har alla laglig rätt att vara anonyma. Moraliskt är det dock tveksamt. Om du nämner någon vid namn ÄR det omoraliskt. Det är ok att debattera, men om du attackerar någon med namn, se till att ange vem du är, annars låt bli.
  Thommy Ottosson anser att de som anställer människor i Sverige är fifflare. Om vi inte har företag, har du inga inkomster att fördela Thommy, med vad ska du då betala bidrag? Rut och Rot är inte bidrag, det är avdrag. Om du inte förstår skillnaden är det fara å färde med kunskapen och förståelsen av hur samhället fungerar.
  Trots att Sverige har fått större skillnader i disponibel inkomst, är skillnaden extremt låg i ett globalt perspektiv. Vi behöver en spetskompetens för att ha arbeten i Sverige i framtiden, arbeten som ger goda löner. Vi behöver dessutom en större arbetsmarknad för lågt utbildade med lägre löner, annars får vi extrem arbetslöshet. Så fungerar det i övriga världen, vilket är ca 99,8 procent av jordens befolkning, om du undantar Skandinavien, där vi är relativt lika.

  Men vem är Thomas A? Det är väl också en signatur?

 10. Thomas Axelsson skriver:

  Mats: Rätt skall vara rätt. Mitt namn blev inte korrekt infört i tidigare inlägg.
  Hur som helst, anonymitet är självklart en laglig rättighet, men missbrukas med råge av flera skribenter. Anonymiteten blir problematisk när den används som hävstång för att smutskasta andra.
  Normalinkomsttagare: Ditt sätt att säga att RUT-avdraget har gått till höginkomsttagarnas lyxliv, är exempel på en retorik som både är lögnaktig och ett ovärdigt sätt att beskriva hur detta avdrag har använts.

 11. Normalinkomsttagaren skriver:

  Moral handlar om vad som är gott och ont, rätt och fel. Men det är viktigt att skilja på vad som är rätt och fel enligt juridiska lagar och ur ett etiskt perspektiv. Att något är rätt enligt lagen innebär inte automatiskt att det är rätt enligt etiken. Det finns t.ex. ingen juridisk lag mot otrohet men många skulle nog anse att det är omoraliskt och alltså etiskt fel att vara otrogen mot sin partner. Det är en ganska grundläggande moralregel i många kulturer. Att vara anonym kan ANSES vara omoralisk, precis som Mats skriver. Men när Mats vidare skriver vad som ÄR omoraliskt så anser jag att han gör övertramp. Jag kan ex.vis vara i beroendeställning till den vars åsikter jag kritiserar, vad vet ni…
  Åter till RUT. Det jag anser är rätt i budgeten är att man HALVERAR RUT. Skillnaden mellan helt och halvt är för den stora massan inget avdrag som man i praktiken kan använda. Den högre delen av RUT kan enbart nyttjas av den med mycket hög inkomst. Detta innebär att av våra inbetalda skattepengar används 120 mille till att subentionera hushållshjälp åt några höginkomsttagare. Pengar som jag anser det vore mer moralisk rätt att använda till ex.vis tjänster inom vård.

 12. Stefan Ottosson skriver:

  ”Normalinkomsttagaren” är i varje fall inte i beroendeställning till mig. Däremot är vi med i samma förening. Språkbruket känns igen från fullmäktige.

  Med tillönskan om en bra vecka!
  Stefan Ottosson

 13. Mats Oskarsson skriver:

  Normalinkomstagaren, du har fullständigt rätt i att ingen annan än du kan avgöra skäl för att vara anonym. Det är upp till dig att avgöra om det sedan är riktigt att attackera andra, under signatur av den anledningen.
  I Sverige, anses det normalt att otrohet är omoraliskt, dock inte olagligt enligt lagboken. Tills för något år sedan var det likadant med tidelag…
  Men, du ger dig in i en politisk debatt om gränser för vad som är rimligt. Då frågar jag dig, vad är en rimlig skattenivå? 30,50 eller 75 procent? Vilka och vem ska betala samhällets kostnader? Till vilken utsträckning? Om jag betalar tio ggr så mycket som andra i skatt, ska jag då skämmas för att jag inte betalar femton ggr? När jag ser att mitt företag har svårt att konkurrera med företag där ingen betalar skatt, ska vi då lägga ner och låta de andra ta över marknaden? Och, i så fall till vilken nytta för Sverige? Det är inte lätt, men Världen väntar inte, antingen gör vi Sverige mer likt 99,8 procent av övriga världen, eller så lägger vi oss ner och låter alla andra köra ifrån oss. Det innebär en mycket lägre skattenivå, lägre ersättningsnivåer och sämre service i samhället. Men det är ett sätt att överleva. Kineserna tittar varken till höger eller vänster när de försöker köra ifrån vår industri.

 14. Normalinkomsttagaren skriver:

  Stefan O. Tydligen viktigt för dej att veta vem jag är, men du är nog fel ute i din spekulation.
  Mats O. Jag tänker så här: För att driva ett rike behöver man en viss mängd skattepengar. Regeringen väljer att rabattera vissa områden, exempelvis restaurangmomsen, RUT, ROT mm. Detta har jag lite slarvig kallat för subvention ovan, du har ett rättare begrepp; avdrag. Om dessa minskar med 120 mille så måste det kompenseras från annat håll. Jag anser att denna subvention är fel. Det innebär att av våra behövda skattepengar används 120 mille till att minska skatten på (subventionera) hushållshjälp. Bättre att ta bort denna övre del av RUT-avdraget och få in skattepengen.
  Rimlig skattenivå… I din ovanstående fråga; ”Då frågar jag dig, vad är en rimlig skattenivå? 30,50 eller 75 procent? Vilka och vem ska betala samhällets kostnader? Till vilken utsträckning? Om jag betalar tio ggr så mycket som andra i skatt, ska jag då skämmas för att jag inte betalar femton ggr?” läser jag in en frustration över att behöva bidra till samhället i proportionell (procentuell) skatt istället för att betala dina egna kostnader för de samhällsfunktioner som du själv utnyttjar. Här kommer vi in på gemensamt ansvarstagande i samhället mm. Men detta är en annan diskussion…
  Tack för mej denna gång.

Posta en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Relaterade nyheter

Nu byter vi till nya sidor

10:11 | Framåt lunchtid måndag räknar vi med att göra en flytt till våra nya tidning som framför allt är mobilanpassad…. Läs mer

Outlines For Root Criteria For RussiaBride

19:20 | Virtually anyone who hopes to find true love is pleasant to apply for the postal mail order brides… Läs mer

Understanding No-Fuss Programs Of Dissertation Writer

11:17 | A lot of ex – pupils develop into stumped when time comes to start composing their dissertation. As… Läs mer

The Lost Secret of Online Essay Writer

09:24 | The Lost Secret of Online Essay Writer The research paper creating is a mill as you may locate… Läs mer

The Essay Conclusion Pitfall

09:23 | The Essay Conclusion Pitfall Essay Conclusion Features It really is too late to alter the essay. The concluding… Läs mer

A Guide to My Custom Essay

09:23 | A Guide to My Custom Essay The War Against My Custom Essay All-the personalized speech newspapers offered on… Läs mer

The Biggest Myth About Online Essay Writer Exposed

09:22 | The Biggest Myth About Online Essay Writer Exposed Online Essay Writer Secrets That No One Else Knows About… Läs mer

The Argument Essay Topics Cover Up

09:22 | The Argument Essay Topics Cover Up And so, if you learn to presume through writing, then you’re going… Läs mer

Introducing Online Essay Writer

09:22 | Introducing Online Essay Writer http://faculty.mdc.edu/fganivet/ENC2300/WitingPaper.htm Where to Find Online Essay Writer The author pick procedure takes in to… Läs mer

What the Experts Are Not Saying About How to Write a Persuasive Essay and What This Means For You

09:03 | What the Experts Are Not Saying About How to Write a Persuasive Essay and What This Means For… Läs mer

A History of Buy Essays Cheap Refuted

09:03 | A History of Buy Essays Cheap Refuted Do not stop until you discover a subject essays help. Into… Läs mer

Underrated Concerns About Custom Essay Papers You Need to Read About

09:02 | Underrated Concerns About Custom Essay Papers You Need to Read About What You Need to Do About Custom… Läs mer

Untold Stories on Buy Essays Cheap That You Really Need to Read

09:02 | Untold Stories on Buy Essays Cheap That You Really Need to Read Somebody deals along using well being…. Läs mer

The Downside Risk of Custom Essay Papers That No One Is Talking About

09:01 | The Downside Risk of Custom Essay Papers That No One Is Talking About The Secret to Custom Essay… Läs mer

Help with Essay Writing: No Longer a Mystery

09:01 | Help with Essay Writing: No Longer a Mystery Help with Essay Writing Features Recognizing the Ultius essay is… Läs mer

The Death of Buy an Essay

08:59 | The Death of Buy an Essay Ruthless Buy an Essay Strategies Exploited Essay writing is one of the… Läs mer

The Hidden Truth About Good College Essays

08:58 | http://libguides.lib.msu.edu/c.php?g=97090&p=908734 The Hidden Truth About Good College Essays The Basics of Good College Essays You ought to locate… Läs mer

A History of Cause and Effect Essay Refuted

08:56 | A History of Cause and Effect Essay Refuted Cause and Effect Essay Help! Conflict is among the components… Läs mer

A Startling Fact about Buy an Essay Uncovered

08:56 | A Startling Fact about Buy an Essay Uncovered Our on-line internet site gives custom writing products and services… Läs mer

The Nuiances of Good College Essays

08:55 | The Nuiances of Good College Essays The Hidden Gem of Good College Essays It is obviously wise to… Läs mer

Alarming Facts Regarding Good College Essays Unveiled

08:55 | Alarming Facts Regarding Good College Essays Unveiled Use exactly what you examine to aid you choose your own… Läs mer

The One Thing to Do for Buy Essays

08:07 | The One Thing to Do for Buy Essays Buying essays on line secure is a issue, maybe not… Läs mer

Compare and Contrast Essay Examples for Dummies

08:07 | Compare and Contrast Essay Examples for Dummies Definitions of Compare and Contrast Essay Examples In the event you… Läs mer

The Pitfall of Buy Essays Cheap

08:06 | The Pitfall of Buy Essays Cheap Inexpensive Essays Online may be so our pro writers are prepared to… Läs mer

The War Against Essay Writer Help

08:06 | The War Against Essay Writer Help Essay Writer Help Options essay writing You might possess medical issues expert-writers.net/… Läs mer

What the Pros Are Not Saying About Buy Essays and What This Means For You

08:06 | What the Pros Are Not Saying About Buy Essays and What This Means For You Essays online protected… Läs mer

What Everybody Dislikes About Buy Essays and Why

08:05 | What Everybody Dislikes About Buy Essays https://expert-writers.net and Why Essays on line safe is a issue, not simply… Läs mer

The Do’s and Don’ts of Website to Check Plagiarism

07:58 | The Do’s and Don’ts of Website to Check Plagiarism The Appeal of Website to Check Plagiarism Students utilize… Läs mer

The Tried and True Method for Website to Check Plagiarism in Step by Step Detail

07:58 | The Tried and True Method for Website to Check Plagiarism in Step by Step Detail The Basic Facts… Läs mer

Ideas, Formulas and Shortcuts for Plagiarism Free Check

07:57 | Ideas, Formulas and Shortcuts for Plagiarism Free Check Students ought to prevent donating to somebody else over online… Läs mer

Why Everybody Is Dead Wrong About Plagiarism Free Check and Why You Absolutely Must View This Report

07:57 | Why Everybody Is Dead Wrong About Plagiarism Free Check and Why You Absolutely Must View This Report Along… Läs mer