Vårt första reportage i serien om Mat & Dryck handlar om Ted Engdahl.
Ted Engdahl är vd för Teds Smörgåsbutik och har tidigare jobbat som både förskolekock och i IKEA-lagret i Jönköping. Anledningen till varför han startade eget är bland annat att han tröttnade på att tjäna pengar åt andra, att det inte var någon utmaning i arbetet och han ville mer och mer testa på något nytt.
Ted öppnade sin smörgåsbutik i Skillingaryd för sex år sedan och berättar att anledningen till varför platsen blev just Skillingaryd var för att det kändes som att det saknades något i utbudet av butiker och restauranger i området. Han bemöttes positivt redan från början då han öppnade sin smörgåsbutik som då endast kunde erbjuda smörgåsar och smågodis, jämför med idag då han har en fullskalig restaurang med både catering, smörgåsar, vin- och whiskyprovning samt andra delikatesser.
Anledningen till att det var just smörgåsar som den tidigare förskolekocken valde att inrikta sig på var för att det fattades en smörgåsbutik.
– Det är en billig inkörsport i restaurangvärlden och man behöver inte ett överdrivet med pengar för att kunna börja, berättar Ted.
På frågan vilken som är Teds egen favorit smörgås så förklarar han att det hela tiden skiftar, men att det är BLT-smörgåsen med bacon, tomat, sallad och bearnaisesås som just nu ligger på toppen av smaklökarnas önskelista.
Kul att se dig på bild, bra butik du har