Terminalens nya namn

Vaggeryd logistik center Skillingaryd är arbetsnamn på nya Båramoområdet.

Kommunalrådet Bengt Dahlqvist bekräftar att det är det aktuella namnet även om det ännu inte är helt fastställt. Skillingaryds Intresseförening fick i helgen förslag från både medlemmar och andra om att namnet helt enkelt borde vara Skillingaryd logistik center då det ligger i Skillingaryd och inte i Vaggeryd.

Läs mer om:
Per Bunnstad
Skrivet av Per Bunnstad
29 kommentarer
 1. Linus skriver:

  Skrämmande. Vaggerydsborna och Bengt D gör allt för att utplåna Skillingaryd från kartan. Varför inte kalla det för Växjö logistic center, vi bor ju i Växjö Stift

 2. tomten skriver:

  Ja varför skall namnet Vaggeryd vara med när det ligger i Skillingaryd

 3. Ing-Marie H Paulsson skriver:

  Vår kommun heter Vaggeryds kommun så det är inte alls konstigt att det finns med i namnet. För Linus är det nog dags att börja acceptera detta. Vi vill att hela kommunen skall växa och då får man nog höja blicken lite …..

 4. uffe karlsson skriver:

  om man vill förvirra lastbilschaförer in i vaggeryd är det bra att ta med vaggeryd i namnet,antar att det är ett gäng lastbilar som ska till ett logistikcenter,tur att inte skillingarydssalvan ligger i vaggeryd

 5. Henrik Persson skriver:

  Förstår inte heller varför Vaggeryd ska finnas med i namnet. Har ju ingen som helst anknytning till det. Det finns ju massor av namn som borde gå före… (sen om en enskild företagare vill kalla sin anläggning ”Vaggeryds terminalen” eller dyl. så är det upp till honom.)

  För att alla ska va nöjda borde det väl vara enklast att kalla det ”Båramo logistikcenter”. Sen får väl Posten avgöra om det blir postadress Skillingaryd eller Vaggeryd, men logiskt sett borde det bli Skillingaryd i Vaggeryds kommun. Nu har jag ”höjt blicken lite” med lite sunt förnuft!

 6. Christian skriver:

  Det låg i Vaggeryd när bolaget bildades.

 7. Mats Oskarsson skriver:

  Kalla det Götaströmterminalen, efter den avfart det faktiskt ligger vid.
  Borde vara praktiskt. Gotastrom på internationellt språk. Ger vi området ett eget postnummer kommer alla lastbilar hitta rätt.
  När vi sedan byggt ihop våra samhällen, kan vi byta namn på alltihop. Då blir Vaggeryd och Skillingaryd ”stadsdelar” av Götaströms Kommun.

 8. Linus skriver:

  Christian. Ska ett bolag få bestämma namnet på ett helt område. Vad händer om BussLinus eller Skillingaryds Mekaniska flyttar till Vaggeryd. Ska vi då få bestämma namn på platsen. Ing-marie. Lär dej lite om kommunen

 9. Lena gauffin gustavsson skriver:

  månsarps mekaniska ligger ute vid torsvik, men heter fortfarande månsarps mekaniska, och det går bra.
  jag håller med Mats om Götaströmterminalen. det låter bra

 10. Rolf Johansson skriver:

  Nu är det dags för Dalqvist och co
  att komma ur sandlådan.
  Götaström eller Båramo logosticcenter ska det va.

 11. Lasse Seger skriver:

  Håller med dig Ing-Marie, samma tomtar som inte inser att det finns en värd utanför Skryd. Naturligtvis skulle det heta Götaströmsområdet! Det föreslagna namnet får ju knappt inte rum på en fraktsedel. Folk som inte bor i kommunens absoluta närhet tror nog vi är lite pantade måste jag säga, men vad kan man förvänta sig>? >Som man frågar får man svar! Sen om Busslinus eller Skilliungaryds mek flyttar vart som helst så följer nog namnet med kan jag gissa? Finns flera företag som har ”bynamn” och inte ”ligger” rätt. Tex Byarums snickeri har funnits i Vaggeryd i ca 11 år, det vet nog alla utan han som gjorde senaste kommuninfot vi fick hem i lådan nyligen. Bra Mats håller på dig, man behöver inte ha några större studieskulder för att läsa vägskyltar tex. Nu kommer varenda utländsk tradare in i Vgd & Skryd helt i onödan. Gör om , gör rätt!

 12. Östen Henriksson skriver:

  Det ligger ju på Götaströms området Så där är ju Namnet Klart för Terminalen. Sen en sak till Det är inte bara Linus som har By Tänkande Finns även Från Norra delen Lars Seger o Ing-Marie men skillnaden är att Linus visa det Öppet.

 13. Tessan skriver:

  Det är väl intelligent val av namn med kalla det Vaggeryd logistik center Skillingaryd och alla lastbilar kommer svänga in i Vaggeryds södra infart och fastna under järnvägsbron och det kommer bli underhållning i Vaggeryd samt arga chaufförer. Jag anser att Båramo logistik center alternativt Götaström logistik center vore bättre.

 14. Lasse Seger skriver:

  Det är så att jag råkar vara född i annan kommun än den jag nu bor i, har alltid undrat om denna träta som varit mellan de olika orterna! I det området jag skall bo är det nog ca hälften utifrån skulle jag tro. Man fick förr höra att i Vgd luktar det s***t etc. Numer hör jag mest positivt om Vgd kommun när jag rör på mig. Tex vilka fina områden som man kan bygga på, Travbanan tex. Att det finns 2 personer (Tomten) är en av dem som tycker att Skryd är himlen på jorden är helt ok för mig. Men en kommun utvecklar man tillsammans alla som bor där är på ett eller annat sätt delaktiga i detta! Att då ”döpa” ett attraktivt
  industriområde till nåt man knappt kan uttala är bara dumt! Det runtomkring heter ju Götaströms industriområde. Står nog tom på skyltarna vid motorvägen även efter byte av dito!

 15. Peter B skriver:

  Jag är inflyttad till kommunen och känner att denna debatt känns helt onödig. Kära politiker, det är dags att tänka rationellt och göra det enkelt och praktiskt för en gångs skull. Vad är det för fel med Båramo- eller Götaströmsterminalen?

 16. Vem ska bestämma? Låt inte politikerna göra det. Då blir det återigen bytänkande. Nej låt platsen där det ligger bli avgörande. Finns alltså bara två bra alternativ.
  Götaströms eller Båramo Logisticcenter.

 17. Benkt Johansson skriver:

  Linusterminalen kanske skulle vara gångbart i vissa kretsar, men allvarligt talat, Skillingaryd-Vaggeryds-käbblet känns enbart tröttsamt år 2010. Nog borde vi vuxit i från detta. Med tanke på var terminalen ligger så är Båramoterminalen det som ligger närmast tillhands.
  Det är också lätt och enkelt att säga Båramoterminalen. Båramo logistik center känns inte lika rätt.

 18. Peppe skriver:

  Det är tråkigt och pinsamt att käbblet mellan centralorterna fortfarande är lika livfullt som när jag flyttade från Skillingaryd för 20 år sedan. Pinsamt är det också att överhuvudtaget föreslå ett namn på terminalen som är alldeles för långt, otydligt och som dessutom är särskrivet! Nej, Båramoterminalen alt Båramo logistikcenter eller Götaströmterminalen alt Götaström logistikcenter är de enda vettiga alternativen. Kliv upp ur sandlådan och inse att ni faktiskt bor i en del av landet som går bra!//P

 19. Henrik Inflyttad skriver:

  Underbar nivå på denna debatt. Som nyinflyttad blir man ju mörkrädd över den sandlådenivån som gäller. Det är ju ett underbart föredöme.

  Att man sen som politikerna gör o fegar med ett namn som innehåller 34st bokstäver, är ju helt underbart. Det är ju till och med värre än fd. föreningssparbanken.
  Varför inte Båramo som ju redan finns på skyltar och är internationellt gångbart.

  Sluta med denna inavlade ”vi-mot-dommentaliteten” och lägg krut på att visa hur finoch stark kommunen är istället.

  Romarrikets största fiende kom inte utifrån, utan inifrån.

 20. Christian skriver:

  Ska jag lära mig kommunen Linus?
  Det är dags att du inte lägger dig i andras företag och des namn dem vill använda sig av. Om du är så hatisk till Vaggeryd?, så kanske du ska göra allt i din makt för att få kommunen att splittras för det är väl ändå din passion här i livet?

 21. Linus skriver:

  Christian, vad har du fått ifrån att jag är hatisk till Vaggeryd. Anser att båramoområdet inte ska ha Vaggeryd i namnet. Och det gör ju de flesta här som kommenterat. Vad sedan enskilda företag i Båramo heter, har jag abslolut ingen synpunkt på

 22. Adam skriver:

  Nog för att alla redan påpekat detta. Men är politikerna dumma i huvudet på allvar eller skojar de bara? Det skall givetvis heta något med båramo/götaström då det är där det ligger. Postort lär bli Skillingaryd men skulle det vara Vaggeryd, sak samma. Det är ju upp till posten att bestämnma.

 23. Linus skriver:

  Intressant om postort som Adam skriver. Vet att Emilie i Båramo inte fick någon post hemkörd för cirka 25 år sedan, jag gjorde reportage i JP. Hur blir det med de nya företagen i Båramo, kommer de att få post eller får de göra som Emilie och hämta sin post en en box

 24. Gunnar Hansson skriver:

  Vad heter terminalen söder om Jönköping?
  Den heter i varje fall Jönköpingsterminalen
  utan Torsviterminalen,
  så svaret är ganska givet.
  Knappast ingen kände till Torsvik förr men nu vet alla.
  Jag föreslår därför Båramoterminalen som kommer
  att blir en punkt på Sverigekartan, liksom Krylbo
  var i folkskolan.

 25. Lage skriver:

  Kan bara instämma i kritiken mot att ge ett namn som inte stämmer med orten där företaget eller en terminal liger. Har snart 40års erfarenhet som chaufför så jag vill gärna tro att jag vet vad jag pratar om.

  Oerhört irriterande att behöva vända eller åka tillbaks Föralldel inte så långt mellan orterna men onödiga km i dagens uppstressade samhälle, dom minuterna kan bli en timma vid dagens slut.

 26. Gert B skriver:

  Vad handlar frågan om?
  Skyltarna är ju redan uppstatta bredvid E4, och där står det ”Kombiterminal Båramo”.

  Och begrav det här tjabblet om Skillingaryd vs. Vaggeryd. Vår kommun är alldeles för liten för den diskussionen.

 27. Henrik Inflyttad skriver:

  Menar du allvar ang. Posten?
  Hänger du upp dig på en sak som hände för 25 år sedan?

  Jag kan tänka mig att chaufförer och annat yrkesfolk kör rätt mycket på GPS, eller helt enkelt följer skyltar eller? En så stor logistisk inrättning som detta kommer att vara kommer självklart dra till sig otroligt mycket trafik och förhoppningsvis vara väldigt välskyltat.

 28. Erik skriver:

  Enar inte kommunen.
  Det har snackats så mycket om att ena kommuninvånarna.Det gör inte politikerna genom att reta upp folk. Vad är det för skillingarydspolitiker som inte vågar stå upp för Skillingaryd.
  Mats O har rätt. Gör om hela kommunen till Götaströms kommun. Och terminalnamet förstås Götaströmsterminalen.
  Eller ska vi kanske döpa om ishallen till Vaggeryds ishall i Skillingaryd.

 29. Linus skriver:

  Henrik. Sätt dej i en lastbil och kör i 80-90 km. Hur sjutton ska man då kunna läsa det långa namnet Vaggeryd Logistic Center Skillingaryd, finns väl knappt så stora skyltar. GPS visar ofta närmsta vägen och då blir det genom tätorterna.

Posta en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Relaterade nyheter

Nu byter vi till nya sidor

10:11 | Framåt lunchtid måndag räknar vi med att göra en flytt till våra nya tidning som framför allt är mobilanpassad…. Läs mer

(S) vill ha avfallssamverkan

10:27 | Räkna med politisk strid ända upp i kommunfullmäktige om den framtida avfallshanteringen. – Vi är för samverkan med… Läs mer

Planerar för ny station i Värnamo

08:54 | Om den nya höghastighetsbanan Europabanan kommer passera Värnamo så är det inte säkert att det blir någon station… Läs mer

Mordmisstänkta är släppta

18:47 | De två män som varit anhållna och misstänkta för brottet mord/dråp i Kärda har släppts av jouråklagaren. Beslutet om att… Läs mer

TV: Årets företagare hyllades

15:21 | I samband med Waggerydsdagen hyllades ägarna till Styrkonstruktion Småland AB i Vaggeryd.

Tony vann på Bäckalyckan

14:06 | Det har varit tipspromenad med IOGT-NTO på Bäckalyckan i Vaggeryd.

TV: Utställning med miniatyrhästar

11:55 | I går lördag var det premiär med en riksutställning för Svenska Miniatyrhästföreningen och platsen var hos Vaggeryd-Skillingaryds Ridklubb… Läs mer

Isa vann slaget om publiken

10:41 | Linda Bengtzing utsågs till det stora affischnamnet inför Waggerydsdagen 2015. Men det var inte hon som vann slaget… Läs mer

Mordmisstänkta är 20 och 40 år

09:17 | De två män som är anhållna misstänkta för gårdagens mord i Kärda är födda på 1970-talet och 1990-talet… Läs mer

Firade 40 år sedan skolan slutade

07:03 | 59:orna i Skillingaryd har haft sin tredje skolträff och ett 30-tal av eleverna var på plats.

Brobygget över Hjortsjön inleds…

00:52 | Om man ska tro en skylt som en av våra läsare skickat är det dags att bygga bron över… Läs mer

Lisbeth utsågs till årets Vaggerydsprofil

22:51 | Lisbeth Carlsson utsågs till årets Vaggerydsprofil av  Vänskapsklubben i Vaggeryd.

Västkust mellan Morups Tånge och Stensjöstrand i Halland

21:52 | Vår natur-och kulturkrönikör Dan Damberg har besökt Västkusten.

TV: Linda – dragplåster på Waggerydsdagen

19:30 | Schlagersångerksan Linda Bengtzing var det stora dragplåstret vid Waggerydsdagen i dag. En tusenhövdad publik hade samlats Framme för… Läs mer

Många nyheter i helgen

11:51 | Den här helgen kommer vi bland annat att berätta om skolträff för 59:or, hundträff, miniatyrhästar, Waggerydsdagen plus berätta… Läs mer

50-årig man mördad i Kärda

11:38 | En man i 50-årsåldern är påträffad död i Kärda strax väster om Värnamo. Förundersökning om mord eller dråp är… Läs mer

Välkommen EVI Industries

06:03 | I dag får vi säga välkommen till vårt sjunde industriföretag som fast annonsör i vår tidning. Det är… Läs mer

Räddningstjänsten på utryckning

19:07 | Räddningstjänsten i Skillingaryd är på väg till Hotell Småland i Klevshult för ett automatiskt brandlarm. Dessbättre var det… Läs mer

40 år sedan första Waggerydsdagen

17:13 | I bland händer det att goda ideér kläcks i nödens stund. Som Waggerydsdagen som i år fyller 40… Läs mer

Fortfarande många viltolyckor i länet

16:13 | Under  veckorna 31–34 inträffade det i Jönköpings län  cirka 210 viltolyckor där eftersöksjägare från Nationella Viltolycksrådet, NVR, fått… Läs mer

Många kom till opinionsmöte

15:23 | Så mycket nytt framkom inte vid opinionsmötet i Klevshult. Men uppslutningen visar  att landsbygdsupproret för att rädda landsbygdsskolorna… Läs mer

(C)-motstånd mot Fåglabäcksatsning

13:25 | Tanken på en kommunal satsning på att uppföra sju småhus på Fåglabäcksområdet för att få fart på byggandet… Läs mer

Miljö- och bygg beviljade bygglov

12:47 | Vid augustisammanträdet har miljö- och byggnämnden tagit beslut i ett antal byggärenden.

Bedrägeriförsök i miljonklassen

09:27 | Köparen av ett företag i Vaggeryds kommun är anmäld för försök till grovt bedrägeri i miljonklassen.

Kyrkligt bidrag till Tofteryds kyrka

09:18 | Som vi tidigare berättat kommer Tofteryds kyrka att få ett nytt värmesystem. Nu är det klart att Skillingaryds… Läs mer

Det händer i helgen

09:15 | Den här helgen är det en rad aktiviteter som Waggerydsdagen, internationell fest, utställning av miniatyrhästar och allsång. Kika… Läs mer

Skickades hem från akuten med hjärnblödning

08:52 | En ung kvinna skickades hem från sjukhuset i Värnamo med medicin mot kramper. Men sjukhusets läkare hade missbedömt… Läs mer

Ledigt jobb som säljare

20:57 | Nevotex i Nässjö söker via Codeq säljare till möbelbranschen. Läs mer på vår jobbsida.

Lena Landin vann med sina lommar

20:00 | Skillingaryds Fotoklubb har i kväll presenterat årets tredje tävling i färgdia.

Fem lediga tjänster hos IKV Tools

18:33 | IKV Tools i Forsheda har inte mindre än fem lediga tjänster. Läs mer på vår jobbsida.